Natuurgeneeskunde Tilburg

 

 

In Nederland wordt een groeiende vraag naar natuurgeneeskunde door meer dan 65% van de bevolking ondersteund. Deze groeiende acceptatie van alternatieve behandelingen wordt weerspiegeld door het aantal praktijken in het land dat natuurgeneeskunde aanbiedt. Natuurgeneeskunde is een integratieve gezondheidsbenadering die zich richt op het bevorderen van genezing door middel van geneesmiddelen, therapieën en dieetveranderingen van natuurlijke oorsprong. Allopathische artsen (artsen die hun opleiding hebben genoten in conventionele medische scholen) en andere specialisten in complementaire geneeskunde kunnen ook deel uitmaken van een natuurgeneeskundige praktijk. Het gebruik van natuurgeneeskunde is in Tilburg steeds meer in opkomst. Beoefenaars zonder medische achtergrond mogen zich echter geen natuurgeneeskundige noemen. In plaats daarvan worden zij over het algemeen holistische of alternatieve gezondheidswerkers genoemd; patiënten kiezen er vaak voor om natuurgeneeskundige diensten te zoeken om hun algehele welzijn te verbeteren en te voorkomen dat ziekten de overhand krijgen.

Wat is natuurlijke geneeskunde?

Natuurlijke geneesmiddelen zijn afgeleid van natuurlijke bronnen en niet van de farmaceutische industrie. Ze omvatten kruidenmiddelen, homeopathische geneesmiddelen, voedingssupplementen en andere behandelingen die in de natuur voorkomen. Sommige natuurlijke geneesmiddelen zijn afkomstig van planten, andere van dieren en weer andere van anorganische stoffen zoals mineralen en vitaminen. Omdat alle levende organismen een aangeboren vermogen tot genezing hebben, kunnen kruiden, vitaminen, mineralen en andere in de natuur voorkomende stoffen worden gebruikt om ziekten te behandelen.

Natuurlijke geneesmiddelen worden door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt om een grote verscheidenheid aan ziekten te behandelen. Daarnaast gebruiken veel mensen kruiden en vitaminen om de algehele gezondheid en het welzijn te bevorderen. Bij gebruik in de aanbevolen hoeveelheden dragen natuurlijke geneesmiddelen en vitaminen niet dezelfde risico's als geneesmiddelen en vormen zij weinig of geen risico voor de overgrote meerderheid van de mensen die ze gebruiken.

Wie kan natuurgeneeskunde beoefenen?

Elke natuurgeneeskundige kan advies geven over hoe iemands dieet en levensstijl aan te passen om de genezing te bevorderen. Beoefenaars met een medische achtergrond die als natuurgeneeskundige willen werken, kunnen een opleiding natuurgeneeskunde volgen. Beoefenaars zonder medische achtergrond mogen zich echter geen natuurgeneeskundige noemen. In plaats daarvan worden ze meestal holistische of alternatieve gezondheidswerkers genoemd; patiënten kiezen vaak voor natuurgeneeskundige diensten om hun algehele welzijn te verbeteren en te voorkomen dat ziekten de overhand krijgen.

Natuurgeneeskundige behandelingen

Natuurgeneeskundigen gebruiken verschillende technieken om de gezondheid te herstellen en ziekten te voorkomen. Hun technieken omvatten dieetadvies, voedings- en kruidentherapieën, massage, bewegings- en ontspanningstechnieken, en blessure-revalidatie. Natuurgeneeskundigen moedigen patiënten ook vaak aan om een gezonde levensstijl aan te nemen, waaronder een evenwichtige voeding, veel water, lichaamsbeweging en een gezond stressniveau.

Conclusie

Natuurgeneeskundigen in Tilburg gebruiken een breed scala aan technieken om de gezondheid te herstellen. Ze behandelen chronische en acute ziekten, bevorderen het algemeen welzijn en voorkomen ziekten door een combinatie van voeding, supplementen en leefstijladviezen. Natuurgeneeskundige artsen kunnen ook patiënten helpen met allergieën, auto-immuunziekten, infecties en andere aandoeningen. Nederland heeft een van de hoogste vraagcijfers voor natuurgeneeskunde ter wereld. In deze context is het geen wonder dat steeds meer beroepsbeoefenaren in Tilburg natuurgeneeskundig arts willen worden. Deze beroepsontwikkeling wordt ondersteund door de Autoriteit Hoger Onderwijs (UvA).

Author